Meg van, hogy kinek, de gondolkodsz, hogy milyet? Tanácsok, gondolatok, hogy a legjobbat rendeld.

6 iránymutató ötlet, hogy a tökéletes egyedi ajándék pólót válaszd

  1. Kérlek, ne válassz jogdíjas mintát! Hogy miért ne? Nem a jogdíjat sajnálom a Dinsey/Pixar/Marvel/Netflix stb. cégektől. Az egyik oka ennek az elhatározásomnak, hogy ezeket a mintákat boltban is megvásárolhatod, ráadásul lényegesen alacsonyabb áron, mint nálam, miért költenél rá ennyit?
    A másik oka az, hogy azt már egyszer zseniálisan elkészítették, nem is kis ráfordítással, ha egyediséget viszek bele, akkor az már nem az lesz, amit te gondolsz.
    A harmadik és egyben legfontosabb nézőpontom az, hogy tapasztalatom szerint ez csak egy – bántás nélkül mondom – kényelmes megoldása az ajándéknak. Tudom, hogy ezt vagy azt a főhőst kedveli a barátom, fiam, férjem, anyukám és abból jól bevásárolok neki. Esetleg mindössze ennyi támpontot kapok a szülinapos anyukájától, hozzátartozójától. (Nem egyedi eset.) Ez már valami, amiből kiindulhatunk, de nem az egyetlen irány.
    Akkor mégis milyen minta legyen? Lehet valami kedvenc főhőshöz kapcsolódó, de kitalálhatunk valami nagyon mást is. Így lesz igazán egyedi, kreatív és szívhez szóló ajándék. Fontos, hogy magáénak érezze, aki kapja.
  2. Gyerekes/Felnőttes? Nem számít, a lényeg, hogy ahhoz vagy arról szóljon, aki kapja tőled. A nagyi is örülhet egy gyerekes mintának, ha olyan típus. Kérheted rá az unokája rajzát, és többé nem fogja érdekelni, hogy gyerekes-e, egyenes-e az árboc rúdja, vagy össze ér-e a szív vonala. A büszkeségtől fog dagadni a mellkasa még a nagypapának is. Egy fiatalember is felvehet gyerekrajzot, de a kedvenc városának ikonikus épületének festményét is.
    A lényeg, hogy neki/róla szóljon. Nem a divat mondja meg, hogy ki vagy! Ha bizonytalan vagy, vegyél egy ajándékutalványt, vagy gondolkozzunk pizsamában. 😉
  3. Ugyanolyan tetszik, ami egy másik pólón van. Ez esetben van egy jó és egy rossz hírem, ami gyakorlatilag ugyanaz: képtelen vagyok két egyformát készíteni, de nem is törekszem rá. Összességében, ez mégiscsak jó hír marad számodra is, mert kizárólag így garantálhatom, hogy tényleg nem jön szembe és tényleg egyedi, mint a viselője!
  4. Méret/fazon? Milyen póló legyen? A fazonját talán egyszerűbb kitalálni, elég, ha magad elé képzeled azt, akit meg szeretnél lepni és végig gondolod, milyen ruhákat szokott hordani. Például feszülőset, vagy bővebbet, V-nyakút vagy kereket? A méret a nehezebb kérdés. Érdemes megkérdezni olyat, aki hozzáfér a ruhatárához, a legeslegjobb, ha le tudja mérni, akkor lehet biztosra menni. Ha nincs ilyen, akkor érdemes ő magától megkérdezni. Nem baj, ha sejti, mit kap, kitalálni úgysem tudja, mi lesz rajta. 😉
  5. Mitől lesz olyan egyedi? Amit készítek, az valóban kézzel/ecsettel festett ajándék, gyakorlatilag kézműves termék, amire ráteszem a kézjegyemet, így eredetét/forrását , hitelességét is mindenki látja.
  6. Kinek NEM ajánlom ajándékba? Azt gondolom, hogy aki kizárólag a kirakatokban látható, magas áron kapható termékeket kedveli, és hordja, még a pizsamája/hálóingje sem mentes a csillogó márkajelzésektől és kizárólag egyiptomi pamut az ágyneműhuzata is – még annak is megtalálható a „gyenge pontja” amit ráfesthetek a felsőjére, de ahhoz nagyon kell ismerni, hogy betaláljon. Ez esetben, lehet, hogy egyszerűbb tényleg a Fabergé tojáskollekcióját bővíteni, ha biztosra akarunk menni.